Известие

Collapse
No announcement yet.

климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• климатик

здравейте на всички въпроса ми е следния- вчера измерих колко ми духа климатика.на отворите на средата на таблото като го пусна на най силно даде температура 14 градуса. дали е нормално или иска допълване с фреон? все ми се струва че не прави достатъчно хладно.благодаря на всеки който ми каже нещо по този въпрос :P
    155 1.7 94 g.

Re: климатик

Първоначално публикувано от koko155
    здравейте на всички въпроса ми е следния- вчера измерих колко ми духа климатика.на отворите на средата на таблото като го пусна на най силно даде температура 14 градуса. дали е нормално или иска допълване с фреон? все ми се струва че не прави достатъчно хладно.благодаря на всеки който ми каже нещо по този въпрос :P
    Сигурно е нормално като се има предвид, че климатика може да охлади до 16 градуса

Нищо не ти пречи да отидеш да го проверят и евентуално да се дозареди

Провери си и поленовият филтър (този за въздуха в купето), защото ако е много мръсен и задръстен ще ти духа по-слабо и ще ти се струва, че не работи климатика както трябва
    sigpic

Comment

Re: климатик

Първоначално публикувано от Dodo 155
      Провери си и поленовият филтър (този за въздуха в купето), защото ако е много мръсен и задръстен ще ти духа по-слабо и ще ти се струва, че не работи климатика както трябва
      Аз го смених моя филтър и пак не духа студено, ходих да го видят, казаха проблема е електрически, фреон там и налягане си имало.
      сЯ къде ше го търся тоз сервиз из Бургас бе баси
      Някой има ли идея кво може да е, някой датчик, реле ли?
      Датчика на лявото странично огледало си е ОК

Comment

веж и датчика до волана
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

да не пускам друга тема

моя не сам го пипал никога ама си бачка
          на служебните обаче духа много по хладно

да го пълня или да не го пипам

а и с клима на магистралата колата ми седи малко над 90, като изкася пада под 90
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Мисля че охлаждат между 8-10гр новите и 10-12 старите поколения климатици. В повечето случай не духа достатъчно студено поради липса на достатъчно фреон, или позатлачено предно радяторче. Ако извънградско духа по студено значи радяторчето отпред е за хубава пароструйка.
            И е съвсем нормално да държи по висока температура колата след като и 2-рия радиатор бълва топло.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
              В повечето случай не духа достатъчно студено поради позатлачено предно радяторче. Ако извънградско духа по студено значи радяторчето отпред е за хубава пароструйка.
              И е съвсем нормално да държи по висока температура колата след като и 2-рия радиатор бълва топло.
              И на мен ми казаха за тая работа и тия дни съм първа кипра на пароструйката, та да видим

Comment

Като ми замерваха климатика ми казаха в сервиза,че Алфа 155 не е с фреон а с някакъв друг компонент (казаха как се казва ама кои да помни ) показаха ми и книгата. Системата побира 700 гр. но ако сипат фреон место онова другото,ефекта се губи.

П.П В Бургас няма свясни маистори за климатик от опит.
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                  Като ми замерваха климатика ми казаха в сервиза,че Алфа 155 не е с фреон а с някакъв друг компонент (казаха как се казва ама кои да помни ) показаха ми и книгата. Системата побира 700 гр. но ако сипат фреон место онова другото,ефекта се губи.

П.П В Бургас няма свясни маистори за климатик от опит.
                  Кажи им че си хладилен техник и че хладилниците им работят с нитроглицерин дееба и тъпаците лъжливи и некадърни
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                  X